Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Renfe finalitza les obres de ...
 
Dijous, 16 de novembre de 2017

En el marc del Pla de d’Estacions de rodalia de Barcelona

Renfe finalitza les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Granollers Centre

Els treballs de millora de l’accessibilitat a l’estació han comptat amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros. Aquestes actuacions beneficiaran als més dels 10.200 clients diaris que utilitzen aquesta estació.


*
*

Renfe ha finalitzat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Granollers Centre amb la posada en servei dels tres ascensors que connecten les andanes amb el pas soterrat.

Renfe ha invertit prop d’1.000.000 d’euros en les tasques de millora de l’estació que han contemplat la instal·lació d’ascensors i el recreixement de l’alçada de les andanes fins a la quota de carril, així com la instal·lació d’un nou encaminament podotàctil.

A més de la instal·lació i rehabilitació de l’edifici de l’estació també s’han realitzat treballs adequació i millora de l’enllumenat del vestíbul, andanes i pas inferiors, perllongament i rehabilitació de les marquesines de les andanes i la instal·lació de nous encaminaments al vestíbul amb una redistribució dels controls d’accessos d’entrada i sortida.

Durant aquestes actuacions que van modificar la mobilitat interna dels clients a l’estació Renfe va habilitar un pas superior provisional per connectar les diferents andanes de l’estació, una instal·lació que va ser  retirada el passat mes d'agost.

 

 paso inferior         ascensor

Nou sistema d’informació i atenció al client

Renfe ha incorporat també a aquesta estació el nou sistema d’informació del sistema de Rodalies de Catalunya amb la instal·lació de nous teleindicadors automatitzats per a anunciar la circulació dels propers trens en temps real, així com megafonia centralitzada per a poder emetre missatges actualitzats sobre la sortida dels propers trens així com informació dels servei.

Aquest sistema de megafonia permet adaptar el volum dels missatges emesos al nivell de soroll de l’estació amb la finalitat d’adequar-lo a les condicions ambientals.

Afegit al sistema de megafonia i teleindicadors, també s’ha instal·lat un intèrfon a l’andana principal, a les andanes 5 i , així com  a la taquilla per a, què en cas necessari, els clients puguin contactar de manera directa i personalitzada amb el Centre de Gestió de Rodalies, on disposaran d’atenció 24 hores 365 dies.

Coincidint amb la finalització dels treballs, s’ha instal·lat una senyalització provisional amb la nova imatge de Rodalies, a les andanes i vestíbul principal amb indicacions de via, nom de l’estació, senyals de la línea i connexions corresponents. La senyalització definitiva es col·locarà en les properes setmanes.

L’estació de Granollers Centre disposa de 143 serveis de la línea R2, 32 de l’R8 i 16 serveis de trens regionals de la línea R11. Diàriament, més de 10.200 clients de mitjana utilitzen aquesta estació en dia laborable.