Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Modificació d'horaris al tram ...
 
Dilluns, 30 d'octubre de 2017

Modificació d'horaris al tram Tortosa – Tarragona per actuacions a la nova variant de Vandellòs

• A partir del 2 de novembre es modifiquen lleugerament els temps de viatge als serveis de la línia R16 i trens de Llarga Distància que circulen en aquest tram • D'altra banda, les actuacions de millora a l'R15 permetran millorar els temps entre Riba-roja i Barcelona a partir del 10 de desembre


*

A partir del 2 de novembre, Adif executarà actuacions al tram Vandellòs – Bifurcació Calafat per adaptar la infraestructura actual a les necessitats del nou traçat de la línia Barcelona-Tarragona-València, del Corredor Mediterrani.

Els treballs consistiran principalment en la construcció d'una nova variant en via doble entre aquestes dues instal·lacions, la modificació del traçat de la plataforma en l'actual estació de Vandellòs i l'enllaç de les dues vies generals entre l'estació de l'Ametlla i la nova estació de L'Hospitalet de l'Infant. Aquesta actuació comportarà una limitació temporal de la capacitat de la infraestructura a l'estació de Vandellòs, on no es podran realitzar encreuaments de trens.

Aquests treballs obliguen a modificar els horaris dels trens que circulen en aquest tram, és a dir, trens Regionals de la línia R16, rodalia del Camp de Tarragona RT1 i RT2 i serveis de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

Per simplificar aquests canvis i no afectar la resta de línies de Rodalies de Catalunya, les variacions es generaran sobre l'horari de sortida i arribada de Tortosa en el cas dels trens de la línia R16.

A més, les necessitats de l'obra obligaran a interrompre el servei a Vandellòs entre el cap de setmana del 25-26 de novembre. Per a garantir la mobilitat dels clients, Renfe establirà un servei alternatiu per carretera.

 

Millora temps de viatge R15

D'altra banda, les actuacions dutes a terme per Adif permetran millorar els temps de viatge en els serveis Regionals de la línia R15 que enllacen Riba-roja i Barcelona. En sentit nord, la millora serà d'un estalvi mitjà de 10 minuts i 7 minuts en sentit sud.

Els treballs han consistit en l'eliminació de limitacions temporals de velocitat en els trams Pradell-Riudecanyes i Ascó-Móra la Nova.

En el primer trajecte, es van realitzar operacions per modernitzar la infraestructura de via al túnel de l'Argentera que, amb una longitud de 4.044 m, és el túnel no urbà de la xarxa d'ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d'Espanya. Els principals treballs van comprendre la renovació d'una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant mitjançant la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast, eliminant a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó; l'optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura, i la millora del sistema de drenatge.

Pel que respecta al tram entre Ascó i Móra la Nova, es van executar treballs de modernització de la via que van implicar la substitució de 5.400 m de carril i de 6.759 travesses.

Tota la informació sobre aquestes modificacions del servei es podran consultar als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d'informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies i @adif_es).