Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Nous Horaris R15: millora dels ...
 
Dimarts, 05 de desembre de 2017

Des del 10 de desembre 2017

Nous Horaris R15: millora dels temps de viatge


*

Des del proper 10 de desembre, les actuacions dutes a terme per Adif permetran millorar els temps de viatge en els serveis Regionals de la línia R15 que enllacen Riba-roja i Barcelona. En sentit nord, la millora serà d'un estalvi mitjà de 10 minuts i 7 minuts en sentit sud.

Els treballs han consistit en l'eliminació de limitacions temporals de velocitat en els trams Pradell-Riudecanyes i Ascó-Móra la Nova.

En el primer trajecte, es van realitzar operacions per modernitzar la infraestructura de via al túnel de l'Argentera que, amb una longitud de 4.044 m, és el túnel no urbà de la xarxa d'ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d'Espanya. Els principals treballs van comprendre la renovació d'una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant mitjançant la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast, eliminant a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó; l'optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura, i la millora del sistema de drenatge.

Pel que respecta al tram entre Ascó i Móra la Nova, es van executar treballs de modernització de la via que van implicar la substitució de 5.400 m de carril i de 6.759 travesses.