Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > T-Aire, nou títol de transport ...
 
Divendres, 01 de desembre de 2017

Els dies de restricció de trànsit per contaminació

T-Aire, nou títol de transport públic del Sistema Tarifari Integrat de l’Àrea de Barcelona


**

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha dissenyat un protocol que el Departament de Territori i Sostenibilitat activarà en cas de detectar alts nivells de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) a la conurbació de Barcelona des del 1 de desembre de 2017.

 

Reforç del transport públic

En les situacions d’episodi d’alta contaminació per NO2, es reforçarà el transport públic per oferir la màxima capacitat operativa.

A la primera corona s’incrementarà la capacitat tant al metro com als busos urbans i metropolitans i al tramvia. Als corredors radials cap a l’àrea de Barcelona s’augmentarà la capacitat dels serveis troncals en hora punta i s’ampliarà l’oferta en hora vall, es garantirà la circulació fluïda en els carrils bus i bus-vao i es gestionarà la distribució de passatgers a l’interior dels trens amb personal d’informació i orientació.

Als municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona amb forta mobilitat cap a Barcelona, les mesures aniran encaminades al reforç de les línies d’aportació cap a les estacions, donar la màxima prioritat als autobusos, evitar l’inici d’obres o poda d’arbrat i gestionar l’aparcament a prop de les estacions ferroviàries.

A Rodalies de Catalunya s’ampliarà l’hora punta fins a les 11 hores a les línies R1 i R4. L’anàlisi de la resta de corredors conclou que en aquests moments hi ha capacitat a la resta de línies per donar servei a un increment de la demanda.

 tairenu

 

T-aire un bitllet exclusiu per contaminació

A partir de l’activació de l’episodi de contaminació, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) posarà a disposició dels ciutadans que optin per canviar el transport privat pel públic un nou bitllet de transport, la T-aire.

Característiques:

  • Títol de transport multipersonal i horari de dos viatges integrats amb dret a transbordament.
  • Es podrà utilitzar el mateix dia de la primera validació.
  • Només és vàlid els dies de restricció de trànsit per contaminació i fins que s'acabi el servei.
  • Disponible a les 6 zones.
  • El seu preu és el de dos viatges d’una T-10 aplicant un descompte del 10%.
  • No és vàlid a les estacions de metro Aeroport T1 i Aeroport T2 de la línia L9 Sud.