• Imprimeix

Nova versió de l'App Rodalies de Catalunya

Rodalies App és l’aplicació oficial de Rodalies de Catalunya, un servei que permet consultar la informació sobre les estacions, l'estat del servei i els horaris dels trens de Rodalies, tant pels trajectes planificats com el pas per les estacions en temps real. També es pot consultar els preus dels bitllets i l’accessibilitat de trens i estacions

L'aplicació ofereix els serveis bàsics del web de Rodalies de Catalunya, amb l'afegit que és capaç d'indicar a l'usuari l'estació més propera a la seva posició geogràfica.

L’aplicació és gratuïta i està disponible en català, castellà i anglès.

La nova versió incorpora:

  • L’horari de circulació dels trens per una estació en temps real
  • Un nou disseny de la pàgina d’inici, amb la possibilitat de personalitzar:
  • El mapa de l’estació més propera
  • Les estacions i els itineraris preferits
  • Les notificacions (avisos, twitter...)
  • La informació relacionada amb l’accessibilitat de cada tren i la via de sortida.

 

Com funciona

L'aplicació disposa de les següents opcions: 

PANTALLA D’INICI:

Estacions:

L’app està dotada d'un sistema de localització que dóna la possibilitat de saber quina és l'estació de Rodalies de Catalunya més propera en tot moment i com arribar-hi. Permet afegir les estacions preferides. Des d’aquestes opcions es pot consultar el temps real de sortida dels trens de cada estació.

Estació més propera i com arribar-hi:

estacio mes propera

Temps real de sortida dels trens des d'una estació:

temps real estacio

Els meus itineraris:

Per consultar quin tren s'ha d'agafar, cal introduir l'estació d'origen, de destinació i la data. L’aplicació presentarà una llista de trens amb l'hora de sortida i d'arribada, la línia i la durada aproximada del viatge, així com un detall del trajecte del tren seleccionat i l’accessibilitat. A més, es poden definir els itineraris preferits.

itineraris

  • Tarifes: a més dels horaris, l’aplicació informa dels preus dels diferents títols de transport existents pel trajecte pel qual s’ha demanat la consulta, tant propis del servei de Rodalies com els integrats de les diferents Autoritats del Transport.
  • Estalvi energètic: També s'informa de l'estalvi energètic que suposa respecte l'ús del vehicle particular, respecte al consum de benzina, d'emissions de diòxid de carboni, partícules en suspensió i el nombre d'arbres que caldrien per absorbir el CO2 emès pel vehicle.

Avisos:

L’aplicació també informa dels avisos generals relacionats amb el servei de Rodalies i de l'estat del servei de cada una de les línies, depenent de la selecció realitzada a les “Notificacions” de l’apartat “Configuració”.

avisos

El Twitter de Rodalies:

Visualització de les darreres notificacions a través de twitter de @rodalies

twitter

MENÚ INFERIOR

Línies:

Informació sobre cada una de les línies de Rodalies: estacions, serveis, correspondències i propers trens de sortida.

linies

A prop meu:

Mostra la posición geográfica, amb la possibilitat de visualitzar les diferents línies al mapa.

a prop meu

Avisos:

L’aplicació també informa dels avisos generals relacionats amb el servei de Rodalies i de l'estat del servei de cada una de les línies, depenent de la selecció realitzada a les “Notificacions” de l’apartat “Configuració”.

avisos 2

Configuració:

L’aplicació permet personalitzar l’idioma, les línies de les que es vol rebre notificacions, i els apartats a mostrar a la pàgina d’inici (els avisos i la pantalla del twitter de @rodalies).

configuració

Com instalar-la

L'accés a l'aplicació es pot fer a través de la descàrrega automàtica a Google play o App Store.

Contínua evolució al servei rodalies.gencat.cat

Aquesta nova versió de l’aplicació continua millorant el canals de comunicació disponibles pels usuaris de Rodalies, que es van iniciar l’any 2010 amb la posada en marxa del web www.rodaliesdecatalunya.cat i del telèfon d’informació gratuït 900 41 00 41, i van continuar amb la incorporació dels comptes de twitter: @rodalies, amb continguts d'interès sobre el nostre servei: informació d'actualitat, notícies, novetats, campanyes… i els comptes corresponents a cada una de les línies, on es pot conèixer l’estat del servei al moment (@rod1.cat, @rod2.cat, @rod3.cat….).

Des del pasat mes de desembre el web de Rodalies es va transformar amb un nou disseny resposiu, incorporant la informació relacionada amb l’accessibilitat del tren i les estacions i el temps real de circulació, des del cercador de la pantalla d’inici (només cal posar l’estació d’origen).

 

 

Consulta els itineraris planificats d'un trajecte i els horaris en temps real de sortida de la teva estació.

Data d'actualització:  20.12.2017