• Imprimeix

Condicions d'ús

Condicions d’ús de l’app de Rodalies de Catalunya

General
A continuació es detallen els termes i condicions (en endavant, condicions) que regulen l’accés i/o l’ús per als usuaris (en endavant, usuari) de l’aplicació per a dispositius mòbils desenvolupada per Rodalies de Catalunya (en endavant, app Rodalies de Catalunya o aplicació), així com de tots els seus serveis, continguts, serveis relacionats, incloent-hi qualsevol ampliació, actualització o modificació de qualsevol d’ells (en endavant i conjuntament, servei).

SI US PLAU, LLEGIU DETINGUDAMENT AQUESTES CONDICIONS, JA QUE EL FET D’ACCEDIR I/O EMPRAR EL SERVEI I/O D’INSTAL·LAR L’APLICACIÓ SIGNIFICA QUE LES HEU LLEGIDES, LES HEU ENTÈS I LES ACCEPTEU, SENSE RESERVES.

Propietat

L’aplicació Rodalies de Catalunya és propietat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ubicat a l’avinguda de Josep Tarradellas, 2-6, 08029 Barcelona.
El servei de Rodalies de Catalunya és operat per Renfe.
Qualsevol comunicació a la Generalitat de Catalunya pot realitzar-se mitjançant aquest formulari web.

Objectius

Rodalies de Catalunya ha desenvolupat aquesta aplicació mòbil amb els objectius següents:
- Apropar i posar a l'abast del ciutadà el servei de Rodalies de Catalunya.
- Incrementar la difusió de Rodalies de Catalunya.
- Potenciar la multicanalitat de Rodalies de Catalunya com a valor afegit de la millora de l'accessibilitat per al ciutadà.
- Potenciar la incorporació de les noves tecnologies amb una app per al telèfon intel·ligent (smartphone), com a mitjà de comunicació entre el ciutadà i Rodalies de Catalunya.
Mitjançant l’aplicació els usuaris tindran informació sobre el servei de Rodalies de Catalunya (línies, horaris, mapes, estacions més properes i incidències).
Aquesta aplicació és gratuïta i NO té objectius comercials. L’usuari no paga en concepte de tinença, d’ús o d’accés a continguts o serveis.

Compatibilitat

L’app Rodalies de Catalunya és compatible amb els sistemes operatius següents:
- iOS (versions 9 o superior, inclou, 9.X, 10.X i 11.X)
- Android (versions 2.3.3 o superior, inclou 2.3.X, 4.X, 5.X, 6X i 7.X)


Política de privadesa i publicitat

L’app Rodalies de Catalunya no emmagatzema cap tipus de dades personals. Les funcionalitats adreçades a compartir continguts, per exemple, enviar per correu electrònic un resultat de cerca d’itineraris i horaris, no emmagatzemen la informació introduïda. Aquesta informació només s’utilitza amb l’objectiu de la pròpia compartició.

Reutilització de la informació

L’Administració permet la reutilització dels continguts i de les dades per a tot el món i sense cap mena de limitació temporal ni restricció més enllà de les condicions bàsiques establertes en l’article 8 de la Llei 37/2007, de 16 de novembre, sobre reutilització de la informació del sector públic (citació de la font, no alteració ni desnaturalització de la informació i especificació de la data d’última actualització), i sempre que no es contradigui amb la llicència o avís que pugui tenir una obra i que és la que preval.
No s'autoritza en cap cas l'ús de logotips, marques, escuts i símbols distintius de Rodalies de Catalunya i/o Generalitat de Catalunya en publicacions, webs i serveis per a mòbils que no siguin participats o patrocinats per aquesta institució. Aquests elements d'identitat gràfica corporativa són propietat exclusiva de la Generalitat de Catalunya i estan protegits per la legislació vigent aplicable.

Recepció de notificacions d’avisos

L’app Rodalies de Catalunya ofereix a l’usuari la possibilitat de configurar la recepció de notificacions d’avisos. Si l’usuari ho desitja, l’aplicació rebrà avisos quan es produeixi una situació d’alteració del servei o hi hagi una novetat rellevant que requereixi informar-ne a la ciutadania.
Aquests avisos informatius són emesos per Rodalies de Catalunya, operat per Renfe.
La recepció dels avisos al mòbil està subjecta a nombrosos factors aliens a la Generalitat de Catalunya que es poden veure agreujats en una situació d’emergència com ara la cobertura de dades a terminals mòbils, l’estat de les xarxes de telecomunicacions i d’altres com la qualitat en la distribució de notificacions per part del fabricant del corresponent sistema operatiu del mòbil, o el bon estat i configuració del terminal mòbil.

Exempció de responsabilitats

La Generalitat no es fa responsable dels danys, perjudicis, pèrdues o despeses produïdes pel funcionament incorrecte del servei d’avisos. Es recomana que l’usuari s’informi de l’estat del servei també a través dels altres canals de comunicació que la Generalitat de Catalunya posa a disposició del ciutadà.
Rodalies de Catalunya no garanteix l'absència d’interrupcions o errors en la connexió i/o accés a l’aplicació i els seus continguts; tampoc garanteix la seva actualització.
La Generalitat de Catalunya procurarà fer, en el menor temps possible, les actualitzacions i correccions dels errors detectats, així com, esmenar les deficiències o errors en l'accés i/o connexió a l’aplicació i als seus continguts.
La Generalitat de Catalunya tampoc respondrà dels errors de seguretat que puguin produir-se ni dels danys que puguin ocasionar-se al sistema informàtic dels usuaris o als fitxers o documents emmagatzemats en el mateix per l'accés i/o la connexió a l’aplicació ni pels danys que puguin causar-se per terceres persones mitjançant intromissions il·legítimes fora del control de la Generalitat de Catalunya.

Data d'actualització:  10.10.2018