• Imprimeix

Adif Alta Velocidad i Renfe posen en funcionament dos nous ascensors a l’estació de Sant Andreu Comtal

Aquesta actuació es suma al pla de millora de les estacions de rodalia de Barcelona que està desenvolupant Renfe

13/03/2018 12:03
*

Adif Alta Velocidad i Renfe han posat en servei avui dimarts 13 de març, dos nous ascensors a l’estació de rodalia de Sant Andreu Comtal. Aquesta actuació, amb una inversió a càrrec d’Adif Alta Velocitat de 294.121,2 euros (IVA inclòs), permetrà garantir la plena accessibilitat de les instal·lacions de manera transitòria mentre es reactiva el projecte de construcció de la nova estació, d’acord amb el compromís expressat de manera reiterada pel Ministerio de Fomento.

Els ascensors, amb una capacitat màxima de 8 persones, estan situats a cada una de les andanes. El de l’andana 1 té tres nivells de parada corresponents a la pròpia andana, a la sortida del vestíbul de l’edifici de viatgers, pel que s’ha executat una passarel·la metàl·lica de connexió, i al pas superior existent. Mentrestant, l’ascensor de l’andana 2 té dues parades i comunica la pròpia andana amb el pas superior.

L’estructura dels nous ascensors, que en la mida del possible, es podrà reutilitzar per la construcció de la nova estació, està formada per perfils metàl·lics, acer inoxidable i revestiments de vidre.

De  manera complementària s’han executat treballs d’accès a l’andana 1 per fer més accessible la baixada, la substitució del paviment del pas superior amb nous encaminaments, nous tancaments i l’adequació de l’enllumenat. En total, s’ha actualitzat en un àmbit de 160,1 m2 de superfície.

Aquesta inversió s’afegeix al pla d’accessibilitat a estacions de rodalia que estan desenvolupant Renfe amb una inversió prevista de 100 milions d’euros. Entre d’altres estacions s’ha adequat a Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Pol de Mar, Mollet Santa Rosa, Sant Miquel de Gonteres o Lavern-Subirats.

Prop de 5.500 clients diaris

L’estació de Sant Andreu Comtal és utilitzada per prop de 5.500 clients diaris, i compta amb serveis de la línia R2, així com trens de la línia R11 dels serveis Regionals, que permeten oferir una freqüència de pas d’un tren cada 10 minuts en hora punta i cada 15 minuts en hora vall.

Diàriament, prop de 200 trens de Rodalies de Catalunya donen servei a aquesta estació, connectant el districte de Sant Andreu amb el centre de Barcelona en només 10 minuts, i amb l’Aeroport  en 35 minuts. A més, aquesta estació disposa de correspondència amb els serveis de la línia 1 de Metro de Barcelona.

Amb una capacitat màxima per a 8 persones, comunicaran les andanes amb el pas elevat i amb l’edifici de viatgers garantint així la plena accessibilitat de les instal·lacions.