• Imprimeix

Rodalies ofereix més de 45.000 places addicionals pel Carnaval 2018

06/02/2018 14:02
*

Renfe ofereix més de 45.000 places addicionals als trens de Rodalies de Catalunya amb motiu de les festes de Carnaval 2018. Els principals reforços es concentren a la línia R2 sud de rodalia de Barcelona, als serveis que enllacen Barcelona amb Sitges. Aquest dispositiu especial de reforç es realitza entre el 10 i 14 de febrer amb la circulació de 35 trens especials en doble composició.

Els dies de major reforç de places a línia R2 sud seran la matinada de  diumenge a dilluns i també l’últim dia de Carnaval, és a dir, la matinada de dimarts 13 de febrer a dimecres 14 de febrer, ja que són els dies que registren una major demanda de transport. Aquests dos dies el servei des de Sitges s'inicia amb els primers trens a les 01.29 hores.

A més el dissabte 10 a la nit s’afegirà un tren especial al tram Vilanova i la Geltrú– Sant Vicenç de Calders que permetrà facilitar la mobilitat dels ciutadans que s’apropin als Carnavals de Calafell o Cunit on disposaran d’un tren cada 30 minuts.

El dispositiu de seguretat corresponent al servei de reforç finalitzarà el dimecres 14 de febrer al migdia. L’operatiu de seguretat compta amb la participació dels Mossos d’Esquadra i Policia Local i la col·laboració de les Conselleries de Seguretat Ciutadana dels diferents municipis en els que s’espera un major moviment de viatgers.

D’altra banda, s’instal·laran validadores de bitllets d’entrada a la plaça de l’estació per accedir directament a l’andana sense haver de passar pel vestíbul i evitar aglomeracions. Finalment, dilluns i dimecres s’habilita una entrada especial a l’estació pels viatgers que es desplacen a primera per motius laborals.

Per tal de agilitzar l’adquisició de bitllets, Renfe ha programat les màquines d’autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui sigui un bitllet d’anada i tornada fins a Sitges.  

Reforç especial R3 Torelló-Vic

Aquest any, Renfe torna a reforçar de manera especial la comarca d’Osona amb 2.100 places durant el cap de setmana del 10 i  11 de febrer. Aquest reforç especial permetrà facilitar el desplaçament d’aquells que vulguin gaudir de les festes de Carnaval Terra Endins de Torelló.

A més, Rodalies de Catalunya ha programat la circulació de dos trens especial des de Torrelló, amb sortida de Torelló a les 6.27 i a les 7.00 hores i realitzant parada a Manlleu i Vic des d’on continuarà amb destinació L’Hospitalet de Llobregat realitzant el seu recorregut habitual.

Entre Barcelona i Sitges Renfe incorpora 35 circulacions especials en doble composició entre el dissabte 10 i el dimecres 14 de febrer. El serveis de la línia R3 també es reforçarà amb la circulació de dos trens especials el diumenge 11 a primera hora del matí entre Torelló i Vic.