• Imprimeix

Renfe recupera el servei habitual de trens a Sabadell Centre dilluns 19 de març

Les obres tenen un pressupost de 2,4 milions d’euros

16/03/2018 11:03
*

El proper dilluns,19 de març, Renfe recupera el servei habitual de trens a l’estació de Sabadell Centre, un cop ha finalitzat la segona fase de les actuacions previstes. La instal•lació dels nous ascensors permet que l’estació de Sabadell Centre esdevingui totalment accessible

D’aquesta manera els trens de les línies R4 i R12 tornen a aturar-se a aquesta estació. A més, els trens semidirectes que durant el període d’afectació s’han aturat a Sabadell Sud a partir de dilluns recuperen la seva parada habitual a Sabadell Centre.

Principals actuacions

Durant el període de tancament de l’estació, l’empresa ha realitzat les tasques més importants per la reforma i redisseny de la nova configuració de Sabadell Centre. En aquesta fase, les principals actuacions que s’han dut a terme han consistit en l’adequació de l’estació per esdevenir totalment accessible:

  • Instal·lació de dos ascensors d’ andanes a vestíbul i un del vestíbul central a l’exterior (Carrer Tres Creus)
  • Noves escales mecàniques del vestíbul al carrer (entrada carrer Antoni Llonch)
  • Renovació escala mecànica a l’andana 1
  • Recreixement i perllongació d’andanes fins a 200m
  • Instal·lació d’encaminaments podotàctils a tota l’estació
  • Rehabilitació integral del vestíbul
  • Millores en els sistemes d’informació al viatger amb nous teleindicadors i interfons de contacte
  • Adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes

Nou servei d’Informació i Atenció al Client

Entre les actuacions realitzades destaca la redistribució del vestíbul de l’estació que comptarà amb un nou punt d’atenció al client i venda integrat on els clients disposaran d’informació sobre els serveis de Rodalies de Catalunya així com la compra dels bitllets.

Renfe ha instal·lat 5 maquines autovenda que permeten la compra en efectiu, targeta de crèdit i el pagament a través de l’app Renfe Ticket. A més, també s’ha instal·lat una pantalla informativa on s’oferirà informació de les properes circulacions.

Amb el nous equipaments els viatgers comptaran amb teleindicadors a les andanes amb informació en temps real de les properes circulacions; temps d’espera, trens accessibles, trens en composició senzilla o doble i properes parades.

Tercera fase d’obres de millora de l’estació

Amb la recuperació del servei habitual de Sabadell Centre, s’entra a la tercera fase que principalment consistiran en la d’instal·lació de noves marquesines d’accés a l’estació així com la urbanització de les entrades al vestíbul. Aquesta tercera fase està previst que s’allargui fins el proper mes de juny.

Les obres de millora a l’estació de Sabadell Centre que permetran que l’estació sigui totalment accessible així com la renovació i modernització del vestíbul disposen d’un pressupost de 2.424.295 d’euros.

 

La instal·lació dels nous ascensors permet que l’estació de Sabadell Centre esdevingui totalment accessible