• Imprimeix

R4-RT2: Obres per a la implantació de l’ample internacional

01/09/2018 11:09
*

Adif va iniciar el passat mes de maig una fase de les obres per la implantació de l'ample internacional en el tram Martorell-Sant Vicenç de Calders del Corredor Mediterrani.

Els treballs de les actuacions al tram Martorell-Sant Vicenç de Calders es van iniciar el passat mes de març en diferents trajectes entre La Granada i Vilafranca del Penedès i entre Martorell i Sant Sadurní.

A la nova fase, les operacions s'allarguen al tram L'Arboç-El Vendrell, on s'instal·laran travesses a una de les dues vies generals del trajecte. La complexitat tècnica de les operacions i de la necessitat d'actuar a l'àmbit de la plataforma i sobre el conjunt d'element del sistema ferroviari (via, electrificació, instal·lacions de seguretat, comunicacions, senyalització i esquemes operatius de vies de diferents estacions), Adif ha realitzat una curosa planificació en diferents fases de les obres amb l'objectiu de reduir les afectacions sobre la circulació de trens.

Per aquest motiu, a la segona fase es circularà per via única entre L'Arboç i El Vendrell, el que reduirà la capacitat operativa del trànsit de trens a aquest trajecte.

Afectació al servei

Amb objecte de minimitzar l'afectació al servei a causa de la circulació per una sola via, els trens de la línia RT2 (L'Arboç – L'Hospitalet de l'infant) iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l'estació de Sant Vicenç de Calders. Els clients que desitgin continuar el seu viatge a les estacions d'El Vendrell i l'Arboç disposaran dels serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya.

Així mateix, els trens de la línia R4 registraran un increment del temps de viatge entre L'Arboç i Sant Vicenç de Calders de 5 minuts en sentit nord i uns 10 minuts en sentit sud. D'aquesta manera, es modificaran lleugerament els horaris en aquest tram per així mantenir la programació actual al trajecte Vilafranca-Barcelona.

Aquesta modificació d'horaris es mantindrà fins a la finalització de les obres.

Com a conseqüència de la circulació per una sola via, es reduirà la capacitat operativa i es modificarà l’horari dels trens de la línia R4. Els trens de la línia RT2 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’estació de Sant Vicenç de Calders